Е дәруменін пайдалану адам ағзасын бактериалдық жұқпалардан қорғап, иммундық жүйенің қартаюын реттеуге көмектеседі.Бұл туралы Тафтс Университетінің ғалымдары хабарлады. Күнбағыс дәндері, қызанақ, манго мен киви өзге тағамдарға қарағанда Е дәруменіне бай.
Бұл туралы Kedem порталы хабарлады.
Әсіресе Е дәрумені қартар үшін маңызды, дейді мамандар. Өйткені қартайған кезде иммундық жүйенің қызметі әлсірейді.
Зерттеу барысында Е дәруменінің қажетті нормада болуы өкпедегі зиянды бактериялар мен қандағы ақ клеткалардың азаюымен тікелей байланысты екенін анықталды.
ҚазАқпарат
Дуанабай Жолдасбек
http://aikyn.kz/articles/view/63737