Оңтүстік Дания Университетінің ғылыми қызметкерлері тағамға үнемі бірнеше грамм балдырды қосу жүрек ауруларының алдын алуы мүмкіндігін айтты.
Ет өнімдерін балдырлармен пайдалану тағамдағы жасушалар мен антиоксиданттар санын ұлғайтуы мүмкін.
Тағамға балдыр қосу қандағы холестерин деңгейін бақылауға көмектесіп, атеросклероздың тууына жол бермейді, дейді ғалымдар. Олардың айтуынша, өнім калориясы төмен, ал ондағы аминқышқылдардың, түрлі дәрумендер мен минералдардың көлемі мол.
Балдырлары бірнеше ай бойы сақтауға болады. Сондай-ақ ғалымдар балдырлардың барлығы бірдей адам үшін пайдалы болмайтынын ескертті, деп жазады шетелдік БАҚ.