Сәбіз бәліші басқаларына қарағанда құрғақ емес, сонымен қатар тым тәтті емес болады. Осы қасиеттерімен көптеген аспаз қыздарға ұнайтын сәбіз бәлішінің ең оңай деген мәзірлерінің бірін ұсынамыз.
Құрамы:
|
|
Сәбізді кішкентай үккіштен өткіземіз. | |
Майды шамалы ерітіп қант қосып, еземіз. Қант барынша еруі керек. | |
Майға сәбіз, мейіз қосып араластырамыз. | |
Бөлек ыдыста ұн, сода, тұз, даршынды араластырып қойыңыз. | |
Ұнды сәбізге қосып, қамыр жасаймыз. | |
Қамырды майланған пішінге салып, пісіру пешіне 180 градусқа қойыңыз. | |
40-50 минуттан кейін бәліш дайын болады. | |
Астарыңыз дәмді болсын! |
Дайындаған: Сания Аринова