[:kz]
Үйге оралғаннан кейін қолыңызды жуып, көкөністер мен жемістерді ағынды судың астында жуу керек. Оның айтуынша, тамақты 75 градустан төмен емес температурада жылыту ұсынылады.
Огайо штаты университетінің қызметкері Санджа Илич (АҚШ) коронавирустық пандемия кезінде тағамды қалай қауіпсіз сатып алу болатынын және пісіру керектігін түсіндірді, сонымен қатар тамақ арқылы вирус жұқтыру мүмкіндігі туралы аңызды жоққа шығарды.
Маманның ұсыныстарын MedicalXpress ұсынады, деп хабарлайды Stan.kz.
Илич АҚШ-тың реттеуші органдары коронавирус ауруының азық-түлік немесе тағам орамалары арқылы жұғатынын мәлімдемегенін атап өтті.
«Коронавирус — бұл асқазан-ішек ауруы емес, COVID-19 инфекциясы азық-түлік арқылы жұқпайды», — дейді ғалым.
Маман вирустардың азық-түлік бетінде көбеймейтінін, оларға көбею үшін тірі ағза қажет екенін айтты. Алайда, соңғы зерттеулер көрсеткендей, вирустар әртүрлі беттерде бірнеше сағат, тіпті күн бойы өміршең күйде бола алады делінген.
Тамақ сатып алғанда, Санджа Илич әлеуметтік қашықтық ережелерін ұстануға және басқа адамдардан 2-2,5 метр қашықтықта тұруға кеңес берді.
Үйге оралғаннан кейін қолыңызды жуып, көкөністер мен жемістерді ағынды судың астында жуу керек. Оның айтуынша, тамақты 75 градустан төмен емес температурада жылыту ұсынылады.
Дәрігер қорытындысында дүкендерден жеткізілетін дайын тағамға тапсырыс беруден қорқудың қажеті жоқ екенін айтты. Оның айтуынша, қазіргі уақытта коронавирустың дүкендерден немесе мейрамханалардан үйге жеткізу қызметі арқылы таралу жағдайлары туралы ақпарат жоқ.
[:]